5x Dit waren de beste steden om te wonen in 2017

Er zijn talloze steden om te wonen. Van Amsterdam tot Londen, Parijs en Wenen. Welke stad je ook kiest, elke stad en elk land heeft iets bijzonders. Jaarlijks worden de steden nader onder de loep genomen en wordt er bekeken welke stad dit jaar de beste stad ter wereld is om te leven. Amsterdam heeft dit jaar de twaalfde plek behaald. Hieronder is de top 5 op een rijtje gezet:

Wenen

Op nummer 1 dit jaar staat Wenen. Deze stad staat bekend om de servicegerichtheid. Daarnaast staat de stad kenmerkend om de schoonheid van de stad en veiligheid. De keizerlijke paleizen en art deco-inrichting zorgen ervoor dat je je echt even in een sprookje waant. Ook kent wenen veel expats. Dit komt voornamelijk door internationale organisaties als de Verenigde Naties, de OPEC en het IAEA. De gastvrijheid is in de vele restaurants te herkennen en is tot ver buiten de hoofdstad bekend.

Zürich

Het is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, maar op de tweede plek is Zurich naar voren gekomen. Volgens de inwoners is het er fijn, klein met veel laagbouw. Het is veel meer dan simpelweg een saaie stad die bekend staat om de banken en dure auto's. Je vindt er zo veel meer als bergen, wijngaarden en rivieren. In deze wereldstad valt zo veel te beleven en wordt de wereldhandel van goud geregeld. De stad kent vele musea, galerieën en winkels met eigen merken. Genoeg te doen voor de echte cultuur snuivers. Niet alleen een prettige stad voor een tripje, maar ook om te wonen vanwege de veiligheid. 

Auckland

De stad op de derde plek ligt iets verder van huis dan Wenen of Zurich. Het gaat hier om de City of Sails ook wel beter bekend als Auckland. Nergens zijn er zo veel boten per inwoner als hier. Het is een grote stad, waarbij de meeste inwoners wonen in een vrijstaande woning inclusief tuin. Appartementen zie je hier dan ook in veel mindere maten terug. Daarnaast staat ook deze stad bekend als erg veilig. Een best opmerkelijk gegeven als je ziet dat de stad dicht bij een vulkanisch veld ligt met zeker wel vijftig vulkanen. Echter is het zeker niet zo riskant als dat het nu lijkt. Deze vulkanen zijn uitgestorven of slapen momenteel.

München

We kennen allemaal wel de steden Berlijn en Hamburg, maar ook München is een stad die steeds meer toeneemt op vlak van populariteit. Het is namelijk een van de sterkste economische stad van Duitsland. De stad ligt in de buurt van de Alpen en het centrum kent alleen maar architectuur onder de 99 meter. München staat voornamelijk bekend om het Oktoberfest. Echter is er veel meer te beleven op vlak van cultuur. 

Vancouver

Op plek vijf staat Vancouver. Deze Canadese stad staat wel bekend om de prachtige omgeving en natuur. Het ontbreekt hier niet aan stranden, bergen, bossen, meren noem het maar op. De stad wordt ook wel omschreven als een stad waarin je 's ochtends kunt golfen, 's middags kunt zeilen en 's avonds nog kunt skiën midden in de bergen. Daarnaast heeft Vancouver een prachtige skyline en een van de grootste stadsparken van Noord-Amerika, namelijk: Stanley Park. Naast de inwoners, kent deze stad veel studenten en is het een zeer jonge en hippe plek.

Afbeeldingsresultaat voor wenen

Populaire posts van deze blog

Architectuur in Australie

Beroemde architectuur in Valencia, die je niet mag missen!