Beroemde architectuur in Valencia, die je niet mag missen!

Een korte stedentrip naar Valencia is voor veel reizigers de reden dat ze terugkomen. Deze veelzijdige stad, met zijn rijke historie en indrukwekkende cultuur is eigenlijk te kort om in een paar dagen te bezoeken. Als je voor het eerst naar Valencia gaat, ga dan ook goed voorbereid op reis en laat je meevoeren naar alles wat deze stad voor je te bieden heeft. Van oude historische gebouwen -echte Spaanse authenticiteit- tot de beroemde moderne architectgebouwen die je zeker niet mag missen op je trip naar Valencia! Ik neem je mee naar de vier meest beroemde architectuur waardige gebouwen in Valencia. 

La Lonja de la Seda

Een oud architectonisch gebouw, wat in de Gouden Eeuw voor de zijdehandel werd gebruikt. Niet voor niets staat dit imposante gebouw op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Prachtige architectuur,wat bij binnenkomst al meteen opvalt bij de grote zaal met gedraaide pilaren. Tip: Gebruik Nederlandse audio en laat je meevoeren terug naar de geschiedenis van La Lonja.

La Ciudad de las artes y las Ciencas


Wat je zeker niet mag missen zijn de beroemde gebouwen, ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela. De Stad van Kunst en Wetenschap kon ik al zien vanuit het vliegtuig. Een echte highlight in Valencia, die je gewoon gezien moet hebben!
  • L'Umbracle (2000): een openluchtdiscotheek en de prachtige tuinen
  • Palau des les Arts Reina Sofia (2005): Operagebouw
  • L'Oceanogràfic (2003) Aquariumpark
  • L'Hemisfèric (1998) oftewel, het oog: grootste futuristische bioscoop van Spanje
  • Museo de las Cièncias Principe Felipe (2000): wetenschapsmuseum
  • Agora: (2009): expositiegebouw

Palacio del Margués


Vervaardigd in Rococostijl, mag deze keramiekmuseum tot een van de mooiste musea in Valencia worden genoemd. De monumentale gebouw uit de Middeleeuwen is gerestaureerd, maar heeft alles behouden in historische staat.

Torres de Quart

Een van de twee stadsmuren uit de Middeleeuwen, die Valencia nog rijk is. Behorend tot nationaal historisch erfgoed heeft de Torres de Quart, een indrukwekkend architectuur. Ingemetseld met kalk en steen, bewerkt met parement. De bouwstijl van de Torres de Quart is laatgotisch, wat in veel Italiaanse steden is terug te zien.

Populaire posts van deze blog

Architectuur in Australie