Waarom zijn jaren '30 woningen zo populair?

Jaren '30 woningen: klasse en degelijkheid

De woningen uit de jaren '30 zijn tegenwoordig erg in! Met een minimum aan investeringen tover je ze om tot een moderne en toch stijlvolle woning. Wat maakt deze woningen toch zo populair? Als we ze even van dichtbij bekijken, zien we dat ze heel wat elementen hebben die charme uitstralen en die, na bijna een eeuw, toch nog altijd geliefd zijn! Ze werden gebouwd in een periode dat kwaliteit veel belangrijker was dan kwantiteit. En dat stralen ze nog altijd uit.

Glasramen: licht en kleur in huis

De woningen uit de jaren '30 zijn voorzien van glas-in-lood ramen. Dit brengt een bijzonder klassevolle sfeer in huis. Het licht valt mooi naar binnen en het brengt kleur. Niet alleen de buitenramen zijn voorzien van glas-in-lood. Ook grote deuren tussen de verschillende kamers zijn hiermee uitgerust. Daardoor stroomt het licht doorheen de hele woning. Dit geeft een luchtige en vrolijke indruk! Deze woningen werden vooral gebouwd in groene zones aan de rand van de stad. Er was plaats voor speelpleinen en tuinen. Daardoor krijg je nog meer het gevoel dat je huis baadt in het licht.

Tegels aan de muren en stevige vloeren

Van bij het betreden van de woning, zie je tegels aan de muren. In tegenstelling tot nu, werden gangen toen vaak betegeld. Dit is enerzijds zeer decoratief, anderzijds ook een makkelijke manier om de gang proper te houden. Je mag er al eens een fiets tegenaan zetten, met vuile handen tegen leunen of je druipende paraplu tegenaan plaatsen. Ook in de keukens en de badkamers vind je stijlvolle tegels, dit om dezelfde reden: hygiëne en gemakkelijk onderhoud. 'Granito' vloeren zijn kenmerkend voor deze woningen. Het zijn gegoten vloeren met een klassevolle uitstraling. Ze zijn vooral stevig, duurzaam en slijtvast. Je vindt ze vaak in diverse patronen en in verschillend kleuren. Dit geeft aan de kamer een ruimtelijk gevoel. Ze lopen met een ronding over in de plinten, wat het poetsen alweer makkelijker maakt. Net als in de rest van de woning is hier aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit!


Populaire posts van deze blog

Architectuur in Australie

Beroemde architectuur in Valencia, die je niet mag missen!