Top 10 mooiste kastelen ter wereld

In de Middeleeuwen leefde iedereen die veilig wilde zijn onder hoede van de koning in een kasteel. Er zijn dus wereldwijd enorm veel kastelen uit die tijd bewaard gebleven. In dit artikel behandelen we de mooiste kastelen ter wereld. 

10. Kasteel de Haar, Nederland

Dit kasteel is gelegen in Haarzuilens en het grootste kasteel van Nederland. Vanaf de buitenkant lijkt het erg Middeleeuws, maar het kasteel stamt waarschijnlijk al uit de twaalfde eeuw. Hoe het kasteel er nu uit ziet komt vooral door architect Pierre Cuypers die het kasteel verbouwde vanaf 1892.

9. Himeji, Japan

Het Himeji kasteel is tussen 1601 en 1609 zo gebouwd als het nu is, maar werd in de veertiende eeuw al gebouwd. De grootte, stijl en unieke vorm van het kasteel maken het zeker een bezoekje waard. Het staat niet voor niets op de lijst van UNESCO en de nationale erfgoedlijst.

8. Burg Hochosterwitz, Oostenrijk

In het Zuiden van Oostenrijk ligt Burg Hochosterwitz. Dit kasteel is al in de negende eeuw gebouwd, en kwam in de zestiende eeuw in haar huidige staat. Het is al eeuwen in de handen van dezelfde familie die ervoor zorgt dat het kasteel in goede staat blijft.

7. Butron's kasteel, Spanje

Dit kasteel ligt in het Noorden van Spanje, vlakbij Bilbao en is het grootste Middeleeuwse kasteel van de wereld. Het kasteel is enorm en dit in combinatie met het prachtige platteland eromheen maakt het een bezoek waard.

6. Carcassonne, Frankrijk

De stad Carcassonne staat op de lijst van UNESCO. Het centrum van de stad is helemaal gerepareerd en biedt dus een goede kijk in vroeger. De geschiedenis van de stad gaat terug naar voor het begin van onze jaartelling, er is genoeg te doen en te beleven dus. Het kasteel is veel open voor tours en biedt naast het kasteel nog informatie over de geschiedenis.

5. Dunnotar Castle, Schotland

Alleen het uitzicht maakt dit al een prachtig kasteel. Dunnotar Castle ligt op een schiereiland wat het een prachtig uitzicht en een mysterieus tintje geeft. Het kasteel komt uit de twaalfde eeuw en is in de achttiende eeuw verlaten, wat het nu erg mysterieus en daarom een geliefde plek voor fotografen maakt.

4. Bodiam Castle, Engeland

Bodiam Castle kent een mooie geschiedenis. Het schijnt dat het kasteel gemaakt is door een van de ridders van Koning Eduard de Derde op verzoek van Richard de Tweede van Engeland om zo het land te helpen wanneer er oorlog uit zou breken. Er zijn veel overblijfselen van dit kasteel en je kunt je dus goed voorstellen hoe het er vroeger uit zag.

3. Manzaneres el Real, Spanje

Dit kasteel staat niet ver van Madrid en komt uit de vijftiende eeuw. Het is misschien wel het best bewaarde kasteel van Spanje. Ondanks dat het kasteel veel reparaties heeft ondergaan kan je nog veel zien van het originele kasteel uit 1475.

2. Bojnice, Slowakije

Dit kasteel staat in Slowakije en is erg lang en vaak verbouwd. De geschiedenis gaat terug naar de twaalfde eeuw. In het kasteel zijn zowel gotische elementen als elementen uit de Romantiek terug te vinden.

1. Slot Lichtenstein, Duitsland

Dit kasteel ligt iets ten Zuiden van Stuttgart. Het kasteel komt uit de negentiende eeuw en kent een aparte geschiedenis. Het ontwerp van het kasteel is gebaseerd op het beeld van Middeleeuwse kastelen uit het boek 'Lichtenstein' dat in 1826 geschreven is. Wanneer je een bezoekje brengt aan het kasteel kan de tour een mooie blik geven op dit kasteel.




Populaire posts van deze blog

Architectuur in Australie

Beroemde architectuur in Valencia, die je niet mag missen!